Home / SPORT / Povratak nogometa u Engleskoj veliki izazov za hitne službe

Povratak nogometa u Engleskoj veliki izazov za hitne službe

Engleska Premier liga mogla bi biti nastavljena u lipnju, ali među vodećim britanskim hitnim vozilima postoji zabrinutost da će igranje nogometa biti “veliki izazov”.

Posljednje utakmice engleskog prvenstva odigrane su 13. ožujka, a tada je pandemija bolesti COVID-19 paralizirala Veliku Britaniju. Čelnici Premier lige održat će sastanak u petak na kojem će razgovarati o projektu Restart, koji bi trebao započeti ligaška natjecanja u lipnju.

Svi su klubovi već obaviješteni da će se za igranje utakmica bez gledatelja na tribinama koristiti samo “odobreni stadioni”.

Ali u takvim okolnostima, tvrdi policajac Mark Roberts, mogući su problemi.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
“Svi trebamo pogledati što je potrebno za igranje utakmica. Moramo vidjeti što trebamo učiniti kako bismo ih mogli izvući, potencijalno na svim stadionima, ali i na neutralnim, kontroliranim igralištima, ako mogu biti od koristi, posebno sa medicinske strane “, rekao je Roberts, ističući da bi jedan od mogućih problema mogao biti okupljanje navijača izvan stadiona, dok je vrlo vjerojatno da se oni neće pridržavati pravila o socijalnoj distanci.

“Lako je moguće da ako se ljudi počnu okupljati i tako ugroziti njihovo cjelokupno zdravlje, to može značiti da se utakmice ne mogu održati”, zaključio je Roberts.

Manchester United već se počeo pripremati za natjecanje, ali i za period kada će se gledatelji moći vratiti na stadione.

Konkretno, klupskom je vodstvu bilo dopušteno da započne s radom na jednom od tribina Old Trafforda, gdje bi se primijenili sigurni stojeći položaji.

Radi se o tribini u sjeveroistočnom kvadrantu stadiona, na kojem će se nalaziti 1.500 pregrada. Ako taj dio stadiona prođe test, uprava Manchester Uniteda planira proširiti prilagodbu na druge lokacije Old Trafforda već na početku nove sezone 2020/21.

About admin

Check Also

Manchester United vraća stajanje na stadionu Old Traford

anchester United najavio je da će sljedeće sezone navijačima omogućiti kupnju ulaznica za jedan dio …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *