Home / VIJESTI / NIŠTA OD POVRATKA U KLUPE OVE ŠKOLSKE GODINE: Evo kako će se VRŠITI OCJENJIVANJE i kada POČINJE RASPUST

NIŠTA OD POVRATKA U KLUPE OVE ŠKOLSKE GODINE: Evo kako će se VRŠITI OCJENJIVANJE i kada POČINJE RASPUST

Zbog predavanja u ovoj školskoj godini neće se vratiti u učionice u Srbiji.

Pored ove vijesti, ministar Mladen Šarčević najavljuje izmjenu Pravila za ocjenjivanje.

– Neće se vraćati u učionice za cjelodnevni nastavni proces. Glavni dio posla, koji je podučavao, završit ćemo. Uspjeli smo u vrlo kratkom roku organizirati i dostaviti nastavu za sve stupnjeve obrazovanja, a mogu samo pohvaliti tim Ministarstva obrazovanja i nastavnike jer su uspjeli u onome što drugi u regiji nisu učinili – kaže ministar Šarčević.

Pauza praktično počinje krajem svibnja, kada završavaju redovne nastave, koje su ovog puta bile na mreži, tijekom izvanrednog stanja.

Ona ima puno više posla s Ministarstvom, prvenstveno identificiranje modela za ocjenu učenika.

škola

– Izmijenit ćemo Pravila za ocjenjivanje jer sada nemamo četvrti, do sada nemamo ni oblik završnog ispita. Oko ovog pitanja isprepliću se različiti interesi, počevši od nedostatka završnog ispita ili male mature. To je najlakši scenarij, koji, međutim, ne bi bio najpravedniji, jer bi to značilo da bi neke škole upisali učenici koji ih inače ne bi mogli upisati, a oni koji bi uspješno položili ispite i upisali se u željene škole – uskraćeni Šarčević.

Ističe, “stoga analizira koji bi bio najbolji model”.

– Prvenstveno se bavimo sigurnošću djece i učitelja. Zato neće biti primjera od 1. lipnja, masovnog povratka u učionice. Procjena modela za završne godine mora zadovoljiti dva uvjeta, prije svega sigurnost, ali i poštenost. Za otprilike dva ili tri tjedna smislit ćemo model koji će odgovarati epidemiološkoj situaciji u Srbiji, ali i biti u skladu s zaključkom i scenarijem koji će se u Europi primijeniti na završni ispit – ističe ministar.

Podsjetimo, prvobitno je bilo najava da će škole započeti s radom u lipnju, ali struka je bila strogo protiv toga, pa je ova odluka da se školska godina završi krajem školske godine u potpunosti u skladu s epidemiološkom situacijom u našoj zemlji.

(Blic.rs)

About admin

Check Also

U RS još 22 osobe zaražene virusom korona, ukupno 842 pozitivnih

U posljednja 24 sata na Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske testirano je 638 laboratorijskih …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *