Home / ZDRAVLJE / OVO JAČA IMUNITET BOLJE NEGO HRANA: Evo kako da stvorite ključna antitijela koja uništavaju viruse!

OVO JAČA IMUNITET BOLJE NEGO HRANA: Evo kako da stvorite ključna antitijela koja uništavaju viruse!

Svakodnevne navike igraju veliku ulogu u održavanju vašeg imunološkog sustava, a ako su ispravne, tijelo olakšava borbu protiv virusa i drugih negativnih učinaka!

Evo što vam može povećati imunitet, osim zdrave i pravilne prehrane!

Prije svega – osmijeh

Smijeh je jedan od trikova kako ojačati imunološki sustav, povećava broj antitijela u krvi i onih u bijelim krvnim ćelijama, koji uništavaju bakterije i viruse. Također povećava broj antitijela na sluzi u nosu, što je prva linija napada virusa, pa će ih biti lakše eliminirati.

Pjevajte!

Jedno istraživanje provedeno u Njemačkoj pokazalo je da pjevanje aktivira rad jetre, što povećava koncentraciju antitijela u tijelu, a sve rezultira jakim imunitetom. Ako ne pjevate u “timu”, pjevajte pod tušem!

Ostanite u formi – vježbajte

Ne odustajte od fizičke aktivnosti iako je većina teretana već zatvorila svoja vrata. Štoviše, neki stručnjaci preporučuju da vježbate na čistom zraku, a možete i u dnevnoj sobi! Čak 30 minuta je dovoljno da ojačate tijelo i ostanete zdravi.

Uživajte u opuštanju i snu

Držite razinu stresa pod nadzorom. Napetosti i stresne situacije možete izbjeći sudjelujući u opuštajućim aktivnostima kao što su joga, vježbe disanja ili opuštanje mišića.

Sleep. Tijekom spavanja, hormoni pomažu vašem tijelu da se oporavi i obnovi. Ako neprestano spavate premalo, imunitet je ugrožen.

Vitamini, vitamini, vitamini

Oni izravno poboljšavaju rad imunološkog sustava. Povećajte unos vitamina C, vitamina A, beta karotena, vitamina E i selena. Vitamin A smanjuje rizik od infekcije. Željezo pojačava imunitet pomoću brojnih važnih enzima. Cink ima važnu ulogu u normalnom rastu i povećava proizvodnju antitijela. Sve vitamine možete pronaći u svježim namirnicama, zato pažljivo birajte obroke ili ih unosite u svoje tijelo putem dodataka prehrani.

Voće i povrće čuvaju zdravlje

Na stolu uvijek ima puno svježeg voća i povrća. Konzumirajte ih kao svježa pića, dodatak salati ili obroku ili kao samostalan obrok.

Ne zaboravite na tekućinu

Instinktivno ćemo posegnuti za čajem kada smo bolesni, znajući da vrući napitak hrani imunološki sustav, a varijacije biljaka u njemu mogu pomoći u borbi protiv infekcija. Znanstvenici iz Bostona otkrili su da ljudi koji piju pet do šest šalica crnog čaja svakodnevno jačaju samo dio imunološkog sustava koji se bori protiv infekcija.

Smanjite unos kalorija i izbjegavajte toksine

Ograničavanjem unosa kalorija jačaju ključne stanice imunološkog sustava koje se bore protiv infekcije.

Za zdrav i jak imunitet važno je izbjegavati nikotin i alkohol.

Negujte samo pozitivne misli

Negativne misli negativno djeluju i na imunološki sustav, tako da samo pozitivne misli prenosite iz dana u dan.

higijena

Svi znamo da je najlakše zaraziti se prljavim rukama, zato ih redovito perite, ali isto tako budite oprezni gdje ih stavite i ne dodirujte lice prljavim rukama.

About admin

Check Also

SPRIJEČAVA RAK I PROPADANJE KOSTIJU, SKIDA KILOGRAME: Ovo je najzdraviji korijen na svijetu!

Pri usklađivanju hrena imajte na umu da sadrži natrij Zahvaljujući svojim jedinstvenim spojevima, ren je …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *