Home / VIJESTI / Džaferović: Bukvarević je bio istinski bh. patriota u ratu i u miru

Džaferović: Bukvarević je bio istinski bh. patriota u ratu i u miru

Opraštamo se od čovjeka kojeg će svi koji su radili s njim, surađivali ili barem jednom u životu upoznali i razgovarali s njim, ostat će upamćen kao vesela, nježna, smirena osoba, potpuno predana svojim obavezama, rekao je predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović. komemoracija saveznog ministra za branitelje i invalide braniteljsko-oslobodilačkog rata Salke Bukvarević.

Džaferović ističe da je Bukvarević bio pravi Bosanac. domoljubi u ratu i miru.

– Pamtit ćemo ga kao mladića bez brade, koji je, shvativši zlo koje se nadvija nad bošnjačkim narodom i Bosnom i Hercegovinom, odmah uključio ostale domoljube u organiziranju Patriotske lige u Tuzli, a kasnije tijekom agresije zajedno sa svojim Crnim labudima hrabro se borio za slobodu. svoga naroda i domovine. Sjetit će ga se kolege s Rudarsko-geološkog i građevinskog fakulteta u Tuzli kao marljiv student, magistarski rad i na kraju doktor nauka, te profesor na domaćem fakultetu – podsjetio je Džaferović.

Navodi da će ga članovi i aktivisti Stranke demokratske akcije, posebno u Tuzli i Tuzlanskom kantonu, pamtiti kao marljivog i predanog čovjeka koji se kroz politiku nastavio boriti za napredak Bosne i Hercegovine i svih njenih ljudi, kao i zaposlenika Bosanskog kulturnog centra. Tuzla, o kojem je krupnim slovima pisao za vrijeme redateljskog mandata na mapi kulturnih i umjetničkih zbivanja u BiH. Ostat će upamćen po izuzetnoj suradnji i ljubaznosti umjetnika i kulturnih djelatnika iz svih dijelova BiH.

– Sjetit će ga se kolege iz Vlade Federacije, ali i njegovi drugovi s oružjem, s kojima je u posljednjih pet godina bio na funkciji federalnog ministra za boračka pitanja. U jaz između želja i mogućnosti, uspio se boriti za zakone koji će braniteljskom stanovništvu pružiti dostojniji život. Pamtit će našu Salku kao dobrog sina, oca, muža, brata i susjeda. Ali, svi zajedno zajedno, najviše ćemo ga pamtiti kao dobrog čovjeka – rekao je Džaferović.

About admin

Check Also

DANAS SLAVIMO 1. MAJ, a da li znate zbog čega je ovaj datum bitan?

Radnici u Chicagu zaslužni su što danas u većem dijelu čovječanstva slave 1. maj kao …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *